Studiu de caz

Soluții de disaster recovery

Pentru multipli clienți din diferite industrii, am optimizat infrastructurile ICT cu accent pe recuperarea datelor în caz de incidente. În prezent administrăm sistemele ICT conform cerințelor și standardelor individuale ale clienților, ceea ce le asigură operațiuni eficiente și fără probleme.

Status quo

Clienții noștri sunt companii europene din multiple industrii. Deși sunt firme diferite, cerințele în domeniul disaster recovery sunt similare: infrastructură fiabilă și sigură; securitatea datelor; soluții de recuperare în caz de dezastru și soluții de continuitate a activității; personal ICT calificat care să poată gestiona sisteme ICT complexe și să ofere asistență și întreținere permanentă.

Împreună cu firmele-client, am definit prioritățile pentru optimizarea sistemelor ICT:

  1. Menținerea funcționalității companiei în urma incidentelor ICT;
  2. Păstrarea / recuperarea datelor;
  3. Păstrarea know-how-ului și protejarea proprietății intelectuale;
  4. Pentru software-urile ERP: păstrarea datelor financiar-economice și de business.

Provocări

1. Menținerea funcționalității companiilor-client în urma incidentelor ICT: Sprijinim clienții în identificarea și rezolvarea rapidă a oricăror probleme care apar în sistemele ICT, pentru a minimiza timpul de nefuncționare și a asigura continuitatea activității, prin activități precum restaurarea datelor, repararea hardware-ului sau a software-ului afectat de incident, implementarea de noi măsuri de securitate pentru a preveni producerea unor incidente similare în viitor.

Rezultat: minimizăm impactul oricăror întreruperi cauzate de probleme tehnice sau atacuri cibernetice, permițându-le clienților noștri să își continue operațiunile fără întreruperi semnificative sau pierderi de productivitate.

2. Păstrarea / recuperarea datelor: Am dezvoltat politici de păstrare și recuperare a datelor, respectiv furnizăm serviciile corespunzătoare pentru a ne asigura că datele critice ale companiilor-client sunt salvate și pot fi restaurate în cazul pierderii de date.

Rezultat: Datele critice sunt stocate în siguranță și pot fi recuperate rapid în cazul unui dezastru, minimizând riscul de pierdere a datelor și permițând clienților să mențină continuitatea operațiunilor.

3. Păstrarea know-how-ului: Am pus un accent deosebit pe păstrarea know-how-ului și protejarea proprietății intelectuale, asigurându-ne că cunoștințele și expertiza valoroase ale clienților noștri sunt documentate și securizate pentru beneficiul lor pe termen lung.

Rezultat: Prin protejarea proprietății intelectuale și a expertizei clienților, îi protejăm de potențiale furturi sau încălcare și contribuim la menținerea avantajului competitiv al acestora.

4. Păstrarea datelor financiar-economice și de business: Ne asigurăm că sistemele ERP ale companiilor-client sunt întreținute și actualizate în mod regulat pentru a preveni orice potențiale pierderi sau corupție a datelor.

Rezultat: Prin asigurarea integrității și securității datelor din sistemele ERP, ajutăm clienții să ia decizii informate și să își mențină un avantaj competitiv în industrie.

Tehnologii

Echipa noastră a utilizat câteva tehnologii-cheie pentru a sprijini operațiunile de afaceri ale clienților:

NAS / Network-Attached Storage oferă un server suplimentar în rețea pentru nevoile de stocare a datelor firmelor-client. Această soluție permite realizarea automată a copiilor de rezervă atât pe serverul principal, cât și la punctele finale din rețea, asigurând că datele critice sunt stocate în siguranță și ușor accesibile. Cu NAS, clienții pot să își extindă cu ușurință capacitatea de stocare pe măsură ce nevoile lor cresc în timp, fără a fi nevoie să investească într-o nouă infrastructură de servere.

Soluții alternative care valorifică tehnologia cloud integrată în rețeaua locală. Aceste soluții permit realizarea automată a copiilor de rezervă și oferă clienților noștri o opțiune scalabilă și rentabilă pentru nevoile de stocare a datelor. Soluțiile bazate pe cloud pot fi deosebit de benefice pentru întreprinderile cu echipe la distanță sau operațiuni distribuite, deoarece pot accesa datele de oriunde cu o conexiune la internet. Prin integrarea tehnologiei cloud cu rețeaua locală, clienții noștri beneficiază de avantajele ambelor tehnologii, asigurând în același timp securitatea și confidențialitatea datelor.

Serviciile noastre demonstrează angajamentul de a oferi clienților noștri soluții complete și eficiente de recuperare de date în caz de incidente. Adoptând o abordare minuțioasă și proactivă a recuperării de date, clienții pot avea liniștea că operațiunile de afaceri și datele critice le sunt permanent protejate.

Doriți să aflați mai multe? Contactați-ne la [email protected], sau completați formularul de evaluare gratuită a proiectului Dvs. ICT.

Scroll to Top