Studiu de caz

Infrastructură ICT pentru domeniul financiar

Pentru client firmă internațională în domeniul instituțiilor financiare nebancare, am reconstruit întreaga infrastructură ICT la relocarea într-un nou sediu. Am realizat o tranziție perfectă, fără întreruperi, iar în prezent administrăm sistemul ICT în conformitate cu cerințele și standardele clientului.

Status quo

Nevoile ICT ale companiilor internaționale din sectorul instituțiilor financiare nebancare pot varia în funcție de mărimea companiei și de modelul de afaceri și de cadrul de reglementare.

În acest caz specific, împreună cu firma-client, am definit prioritățile ICT ca fiind:

  1. Uptime ridicat pentru întregul sistem și pentru fiecare utilizator;
  2. Securitate maximă a bazelor de date;
  3. Securizarea perfectă a datelor personale ale clienților finali;
  4. Asigurarea funcționalității pentru soluțiile software furnizate de terți.

Provocări

1. Uptime ridicat pentru întregul sistem și pentru fiecare utilizator: Deoarece call-center-ul firmei-client este coloana vertebrală a operațiunilor, este extrem de important ca infrastructura ICT să asigure un nivel ridicat de timp de funcționare pentru întregul sistem, dar și pentru fiecare agent în parte, în condiții de volum mare de apeluri

Rezultat: Clienții finali au acces la servicii în orice moment, ceea ce duce la creșterea satisfacției și loialității. În plus, au fost reduse costurile în condiții de productivitate crescută.

2. Securitate maximă a datelor: Securitatea datelor este un aspect critic al operațiunilor: niciun fel de date nu pot părăsi compania, inclusiv ca atașamente, copiere pe stick-uri și alte mijloace. Pentru a asigura respectarea acestei cerințe, echipa noastră a implementat protocoale de securitate stricte și tehnologii care au restricționat transferul de date către exterior.

Rezultat: Infrastructura robustă de securitate a datelor îmbunătățește reputația firmei-client și reduce riscul de repercusiuni financiare și juridice.

3. Securizarea perfectă a datelor personale ale clienților finali: Pentru că clientul nostru prelucrează datele personale ale clienților finali, ne-am asigurat că datele acestora sunt perfect securizate și că niciun acces neautorizat nu poate compromite operațiunile clientului sau confidențialitatea clienților săi.

Rezultat: conformitate cu reglementările privind protecția datelor, precum și încredere și loialitate sporită a clienților finali.

4. Asigurarea funcționalității pentru soluțiile software furnizate de terți: Am integrat soluțiile software necesare clientului în infrastructura ICT și ne-am asigurat că operațiunile decurg fără probleme și fără întreruperi.

Rezultat: firma-client are acces la cele mai recente instrumente și tehnologii, pentru a îmbunătăți productivitatea și pentru a eficientiza procesele de afaceri.

Tehnologii

În cadrul proiectului, am utilizat mai multe tehnologii de ultimă oră pentru a oferi firmei-client o infrastructură ICT personalizată, care să răspundă nevoilor sale specifice:

Echipamente ICT, mașini virtuale și aplicații: clientul are acces la cele mai recente soluții hardware și software, ceea ce îi permite să optimizeze operațiunile și productivitatea.

Echipamente de rețea, cu management: ne asigură că rețeaua clientului este robustă, scalabilă și putea gestiona volumul mare de trafic de date generat de client.

Rețea eterogenă, cu mix de vendori: oferă flexibilitate și adaptabilitate la cerințele dinamice ale clientului.

Soluții de acces fixe și wireless: permite angajaților firmei-client să se conecteze și să colaboreze de la distanță, ceea ce asigură ușurința activității.

Management acces identitate (IAM): optimizează securitatea datelor, asigurând că numai personalul autorizat poate accesa datele sensibile.

Management și soluții integrate de securizarea comunicațiilor: protejăm sistemele clientului de amenințările cibernetice și de potențiale atacuri.

Management integrat al aplicațiilor existente: permit firmei-client să continue să utilizeze instrumentele și procesele existente fără nicio întrerupere.

Interconectarea utilajelor industriale, modernizarea infrastructurii IT, formarea angajaților și oferirea de îndrumare în materie de achiziții IT au avut un impact pozitiv semnificativ asupra unei companiei-client: a rezultat o creștere a eficienței, cu economii de costuri și productivitate îmbunătățită.

Doriți să aflați mai multe? Contactați-ne la [email protected], sau completați formularul de evaluare gratuită a proiectului Dvs. ICT.

Scroll to Top